Home > Apic Error > Apic Error On Cpu0 Ubuntu

Apic Error On Cpu0 Ubuntu

Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. Thank you very much! You should be presented with the current boot options, something along the lines of "/boot/vmlinuz root=UUID=e9c019e5-d78a-4cc0-8c4a-129eadbe0e3b ro quiet splash" although the line is so long it will probably have been wrapped Edit bug mail Other bug subscribers Subscribe someone else • Take the tour • Read the guide © 2004-2016 CanonicalLtd. • Terms of use • Contact Launchpad Support • Blog navigate to this website

Thanks, tglx Comment 6 Miha 2008-01-16 06:32:05 UTC OK, I booted only with this: kernel /kernel7 root=/dev/sda5 acpi_osi=Linux noapic I got to work two cores, but i get lots and lots Press 'e' to edit the boot configuration. I then tried to boot with noapic nolapic and laptop shutdowns ok. Przemysław Kulczycki (azrael) wrote on 2008-02-23: #64 The guys on http://bugzilla.kernel.org say that this message is just a symptom, not necessarily the same bug.

Przemysław Kulczycki (azrael) wrote on 2008-02-23: #65 There is an interesting comment in Bug #69026: "I must remove the "ohci1394" module or dmesg gets constantly flooded with APIC error on CPU0: Last message I'm seeing is the module removal message. Is this some hardware issue? APIC error on CPU0: 40(40)? « Vorherige, 1, Nächste » Status: Ungelöst | Ubuntu-Version: Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) Antworten | kawazu Anmeldungsdatum:2.

  • Any thoughts?
  • Thank you.
  • Note that registered members see fewer ads, and ContentLink is completely disabled once you log in.
  • Use the cursor keys > to select the kernel line. > > Press 'e' to edit the boot options.
  • James Tait (jamestait) wrote on 2007-01-22: #30 Output of lspci -vv with irqpoll Edit (10.9 KiB, text/plain) Output of lspci -vv with irqpoll after BIOS update to 3A23.
  • When you first boot, before the Ubuntu splash/progress > screen, GRUB should present you with a list of options.
  • If it's disabled like now, i get about 100 APIC errors/minute.
  • James Tait (jamestait) wrote on 2007-01-22: #27 Ben, Cristian: As Alvin pointed out above, updating the BIOS on Acer Ferrari 4005 WLMi does not solve this problem.
  • linux centos central-processing-unit dmesg share|improve this question asked Dec 14 '11 at 12:36 B14D3 3,45283768 Please be more detailed: OS and kernel version, and type of hardware.

Januar 2007 19:45 keiner ne idee??? Januar 2007 Beiträge: 8 Wohnort: münster Zitieren 14. Any assistance on this error would be greatly appreciated, why it comes, what it means, how to troubleshoot it (without just passing noapic to the kernel). Thank you, Richard Seguin Richard Seguin (sectech) wrote on 2008-06-16: #79 * Status: Won't Fix on linux-source-2.6.22 as we seem to have different hardware types in this bug and as far

A snippet of the code i pasted here: (sorry for the big thread, i didn't see an option to attach anything) Jul 28 21:11:02 server2004 nmbd[1670]: ***** Jul 28 21:34:50 server2004 What does it mean? I found out this error only gets printed in my log when my cpu fan is turning and not when it is silent, this error also appears a lot when the internet If you disable Processor in this section also CPU Frequency won't work anymore, because it depends on it.

The original fix was a bios upgrade... Having trouble installing a piece of hardware? Now there are no APIC at all. Are you just worried about the error messages in the syslog ?

Is it supposedly fixed in a recent kernel? Are you new to LinuxQuestions.org? Affecting: Ubuntu Filed here by: Cristian Aravena Romero When: 2006-02-14 Assigned: 2006-02-14 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu Using 1 I/O APICs[17179569.184000] Using ACPI (MADT) for SMP configuration information[17179569.184000] Allocating PCI resources starting at 30000000 (gap: 20000000:dec00000)[17179569.184000] Built 1 zonelists[17179569.184000] Kernel command line: root=/dev/hda2 ro quiet splash locale=de_DE[17179569.184000] mapped

acpidump.txt Comment 15 Miha 2008-06-04 02:04:10 UTC (In reply to comment #14) > Miha, > Please download the latest pmtools at: > http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/people/lenb/acpi/utils/ > and run "./acpidump > acpidump.txt" > and useful reference After that i have installed several programs, among that for example, Apache, mysql, php, samba and some other things. Please be sure to attach each file as a separate attachment. * uname -a > uname-a.log * cat /proc/version_signature > version.log * dmesg > dmesg.log * sudo lspci -vvnn > lspci-vvnn.log The time now is 04:54 PM.

Closing this issue out as it was hardware specific and the original reporter is no longer having the problem. Read more... Refer to https://wiki.ubuntu.com/KernelTeamBugPolicies for more information. my review here Last edited by whysyn; 01-26-2005 at 05:39 PM.

If you are still experiencing this problem please refile a new bug report. Affecting: linux-source-2.6.17 (Ubuntu) Filed here by: Ralf Hildebrandt When: 2006-10-19 Completed: 2007-03-20 Target Distribution Baltix BOSS Juju Charms Collection Elbuntu Guadalinex Guadalinex Edu Kiwi Linux nUbuntu PLD Linux Tilix tuXlab Ubuntu There isn't a unique solution to this; the cause may be: a buggy driver (network card driver is a good candidate, as for unused modules that kernel loads anyway); an old

Closing the bug. > Richard Seguin (sectech) wrote on 2008-06-16: #78 Ralf, since you are the original reporter is this issue fixed for you?

adding it with nopaic caused system stop at very beginning of boot process. des IT-Zentrums)

Cristian Aravena Romero (caravena) wrote on 2007-01-07: #21 Not is problem of Ubuntu (Kernel). Because i would like to solve this "problem" I would like to ask wether someone has encountered this before and knows a solution for me? As for the rest of you experiencing this same problem I understand that it is still very frustrating for you and it would be helpful if we could fix your APIC get redirected here Any inputs required, pls update and will mail in the same.

kernel .config > 2. I note that when I boot, I see the message "MP-BIOS bug: 8254 timer not connected to IO-APIC" before the usplash screen. Not the answer you're looking for? The remote bug trackers watch upstream bug reports and update launchpad appropriately, chances are an explanation was given upstream.

I'm trying this out as we speak. I just updated from BIOS 3A19 to 3A23 and still have as many of these messages in my dmesg output. Had installed edgy 4 days ago and things were fine. On my Acer Aspire 3004WCLi, I have version 3A32 - the latest (and probably the last) bios release.

Cristian Aravena Romero (caravena) wrote on 2006-12-16: #13 Revise: http://saintaardvarkthecarpeted.com/blog/?p=184 http://groups.google.cl/groups?q=APIC+error+on+CPU0:+40(40)&hl=es&lr=&client=firefox-a&rls=Swiftfox:en-US:unofficial&hs=rC6&sa=X&oi=groups&ct=title Ralf Hildebrandt (ralf-hildebrandt) wrote on 2006-12-16: #14 The update bios comment is really helpful. (note the irony here!) How do Bug9753 - APIC error on CPU(0): 40(40) Summary: APIC error on CPU(0): 40(40) Status: REJECTED UNREPRODUCIBLE Product: Platform Specific/Hardware Classification: Unclassified Component: i386 Hardware: All Linux Importance: P1 normal Assigned To: Let's see how it goes! Ubuntu Logo, Ubuntu and Canonical Canonical Ltd.